Най-големият удар в контранастъплението срещу Русия тепърва предстои. Това заяви украинският заместник-министър на

...
Най-големият удар в контранастъплението срещу Русия тепърва предстои. Това заяви украинският заместник-министър на
Коментари Харесай

Украйна: Най-големият удар в контраофанзивата предстои

" Най-големият удар " в контранастъплението против Русия тепърва следва. Това съобщи украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр, представена от " Ройтерс ".

Тя обаче уточни, че е трудно за украинските сили да напредват, защото Русия е съсредоточила всичките си сили, с цел да спре офанзивата.

" Врагът няма да отстъпи елементарно позиции и би трябвало да се подготвим, че ще бъде тежък дуел. Точно това се случва в този момент ", написа Маляр в " Телеграм ".

" Провежданата интервенция има няколко задания и военните ги извършват. Те напредват по проект. А най-големият удар занапред следва ", акцентира тя.

Маляр съобщи, че макар настъплението на украинските войски в няколко посоки на юг, руснаците са концентрирали огромна част от напъните си на изток и не престават да напредват там. " За врага главното направление за нахлуване е там, защото агресорът не се отхвърля от задачата да доближи границите на Донецка и Луганска област ", регистрира тя.

Следователно най-ожесточените борби се водят в източната и южната част на Украйна. На юг украинците се сблъскаха с минни полета, дронове камикадзе и противотанкови управляеми ракети.

По-рано Маляр заяви, че битките на източния фронт са били изключително " сложни ", тъй като съветските сили са съсредоточили огромен брой войски в опит да си върнат самодейността.

Тя обаче уточни, че украинските сили са си върнали осем села през двете седмици от началото на контранастъплението за отвоюване на територии, които сега са под съветски надзор.

Всяка от двете воюващи страни твърди, че другата е претърпяла огромни загуби от началото на контранастъплението. Самите Москва и Киев рядко разясняват личните си загуби.
ТЕМА преди 4 часа 593 преди 20 часа 1982 преди 24 часа 495
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР